Laat je afval efficiënter ophalen

Als je met een langdurige verbouwing bezig bent of een nieuwbouwwoning laat plaatsen, als je een bedrijf runt of je wilt om een andere reden je afval laten ophalen, dan kun je dit regelen via één van de vele daarvoor gespecialiseerde bedrijven. Deze zullen je dan een container of afvalbak brengen en als je klaar bent wordt deze weer opgehaald. Dit betekent dat het kan zijn dat dit door meerdere bedrijven wordt geregeld, bijvoorbeeld op één industrieterrein. Dit is niet erg effectief, slecht voor het milieu en ook duur. Bedrijven zoals Logic Waste hebben hier een antwoord op gevonden.

Wat is dit antwoord?
Er zijn bedrijven die je kunt inschakelen voor het ophalen van je afval die alle afval ophaalpunten bij jou in de buurt met elkaar combineren. Door deze containers maar door één vrachtwagen te laten ophalen, in plaats van 10, worden er minder uitlaatgassen de lucht in gebracht, kan de route efficiënt worden gepland en zal de prijs voor jou goedkoper zijn. Daarnaast ben je er zeker van dat jouw afval goed terecht komt en op de juiste manier wordt gerecycled. Het soort afval dat wordt opgehaald is restafval en papier. Heb je chemisch afval of bijvoorbeeld asbest, dan zijn hier andere wettelijke regelgevingen voor.

Hoe werkt dit?
Ben je hierin geïnteresseerd, dan neem je contact op met zo’n bedrijf dat zich hierin specialiseert en bestelt daar een container. Er zijn zowel afzetcontainers als rolcontainers van verschillende afmetingen. Heb je zelf al een container, dan is dit ook geen probleem, deze kunnen vaak ook worden meegenomen. Je sluit dan een abonnement af waarmee je je afval periodiek laat ophalen. Hoe vaak bepaal jij, maar de frequentie loopt van 1 keer per week tot 1 keer per maand. De betaling doe je per kwartaal en er is een opzegtermijn van 3 maanden. Op deze manier wordt afval ophalen beter betaalbaar en hoef je je geen zorgen te maken over extra belasting van het milieu.