Een goede receptioniste/telefoniste worden

Als je graag met mensen werkt is het altijd goed een baan te kiezen waarin je dat kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een baan als receptioniste/telefoniste. In deze functie kom je dagelijks met veel verschillende mensen in contact terwijl je hun telefoontjes, mailtjes of brieven beantwOpleidingoordt of wanneer ze bij je aan de balie staan.

Volg eerst een goede opleiding

Ook voor deze baan is het wijs eerst een goede opleiding te volgen. Op die manier leer je niet alleen de kneepjes van het vak kennen maar maak je ook een betere kans op de arbeidsmarkt. Kijk eens bij Fabius opleidingen naar de cursus voor receptioniste/telefoniste.

Inhoud opleiding receptioniste/telefoniste

Deze opleiding bestaat uit 20 lessen in klasverband. Deze lessen duren 3 uur per keer en worden op een dagdeel gegeven. Daarnaast maak je thuis opdrachten als huiswerk en kun je je tevens voorbereiden op het examen dat bij de opleiding hoort. De opleiding tot receptioniste/telefoniste bestaat uit drie onderdelen waarvoor je een apart examen krijgt. De onderdelen zijn Toetsenbordvaardigheid, Kantoorpraktijk en MS Office.

Vereisten voor deelname

Je hebt geen speciale vooropleiding nodig om deze cursus te mogen volgen maar enige kennis omtrent de omgang met computers is wel makkelijk. Dit zorgt er ook voor dat je de opleiding sneller kunt doen. Een goede kennis van het Nederlands in woord en geschrift is wel noodzakelijk. Zonder deze kennis is de cursus moeilijk te volgen en je hebt de taal immers in de praktijk ook hard nodig.

Ga je werken of studeer je verder?

Nadat je deze opleiding afgerond hebt kun je met het behaalde diploma op zoek gaan naar een fijne baan. Wil je liever nog verder studeren zodat je meer mogelijkheden hebt? Kies dan voor een vervolgopleiding tot administratief medewerker. Deze sluit prima aan op de andere opleiding en je kunt er meer functies mee uitoefenen.