De nascholing van code 95 is belangrijk voor beroepschauffeurs

Een belangrijk onderdeel van het rijbewijs van beroepschauffeurs is de nascholing van code 95. Het is van belang voor degene die een C of D rijbewijs hebben. Als je een rijbewijs D hebt dat voor 10 september 2008 is afgegeven of een rijbewijs C dat voor 10 september 2009 is afgegeven dan moet je een nascholing van code 95 doen.

Wanneer moet je de nascholing van code 95 doen?

Bij de nascholing van code 95 is het verplicht om minimaal 35 uur aan de nascholing te besteden en daarin minimaal één dag (7 uur) een praktijktraining volgen. Deze nascholing moet wel een CCV gecertificeerde versie zijn, anders telt de nascholing van code 95 niet. Het is aan te raden om eerst te checken hoeveel uur nascholing je al gevolgd hebt, dit kan via jouw DigiD. Daarna is het belangrijk om niet alle 35 uur net voor het einde van de verloopdatum te doen. Het is aan te raden om ieder jaar een aantal uur nascholing te volgen. Zo ontstaat er ook minder druk, als de geldigheidsdatum dichterbij komt en je nog veel uur moet maken.

Rijschool Dekker biedt deze nascholing aan

Er zijn niet veel rijscholen die ook de nascholing van code 95 aanbieden, maar Rijschool Dekker doet dat wel. De rijschool biedt de 35 uur nascholing aan maar ook de praktijktraining. Rijkschool Dekker is CCV certificeert en dat betekent dat je na het afronden van deze nascholing officieel weer in bezit bent van code 95. In veel gevallen loopt de geldigheidsdatum van jouw rijbewijs en code 95 niet gelijk, dus zorg dat je dit op tijd controleert en actie onderneemt. De jarenlange ervaring en kennis van Rijschool Dekker willen zij graag met jou delen om jou zo te begeleiden bij de nascholing van code 95.